Autó-, motor
finanszírozás

Autó-, motor
finanszírozás

Megtalálta álmai autóját? Velünk máris indíthat!

Gépjárműfinanszírozási termékeink több mint 500 gépjárműkereskedésben igényelhetők országszerte, gyors, rugalmas és egyszerű megoldást kínálva finanszírozási igényeire.


A Cofidis Magyarországi Fióktelepe Gépjármű Finanszírozási Üzletága (továbbiakban: Cofidis) gépjárműfinanszírozásának általános jellemzői*:

 • a Cofidis Autó Lízing termékünket magánszemélyek, társas vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók vehetik igénybe,
 • a finanszírozás minimális összege 200.000 forint gépjármű esetében, motor finanszírozáskor 150.000 forint,
 • minimális önrész, akár már a gépjármű értékének 20%-a is lehet,
 • a finanszírozás maximális futamideje a gépjármű évjáratától függően elérheti a 84 hónapot,
 • a finanszírozás típusa forint,
 • a gépjármű életkora a finanszírozás végén nem haladhatja meg:
  • személygépjárművek esetén a 18 évet,
  • haszongépjárművek esetén a 18 évet,
  • motoroknál a 15 évet.

Zárt végű pénzügyi lízing

Ennél a finanszírozási formánál az Ön által kiválasztott gépjárművet a kereskedőtől a Cofidis vásárolja meg, ezt követően a gépjárműről számlát állít ki az Ön részére. A gépjármű tulajdonosa a futamidő végéig a Cofidis, mint lízingbeadó. A forgalmi engedélyben és a törzskönyvben tulajdonosként a Cofidis, üzembentartóként, pedig Ön szerepel. A futamidő végén Ön automatikusan megszerzi a gépjármű tulajdonjogát, amennyiben díjfizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tett.

Jellemzők

Magánszemélyek számára is elérhető finanszírozási forma.

A futamidő végén a tulajdonjog automatikusan száll át a lízingbevevőre.

Jogi személyek számára:

 • lízingbevevő jogosult az értékcsökkenés elszámolására, valamint a lízingdíj kamat részét is elszámolhatja költségként,
 • haszongépjármű esetén egy összegben az elején befizetendő és levonható az ÁFA, ha megfelel az előírásoknak.

Zárt végű pénzügyi lízing igénybe vehető:

 • forint alapú finanszírozással,
 • új és használt gépjárművekre.

Finanszírozás devizaneme:

 • forint

Milyen futamidővel vehető igénybe a finanszírozás?

 • A futamidő természetes és jogi személyek esetén a finanszírozás folyósításától számított 6 hónaptól akár 84 hónapig terjedhet.

Milyen önerő szükséges a gépjármű megvásárlásához?

 • Gépjárművét akár már 20% önerő fizetése mellett megvásárolhatja.

Milyen kockázata van a finanszírozásnak?

Forint alapú változó kamatozású finanszírozási konstrukció esetén az ügyfélnek kell viselnie a finanszírozótól független, hazai, illetve nemzetközi pénzpiaci környezet változása miatt jelentkező kamatváltozások következményeit (kamatkockázat). A futamidő során a kamatok a Referencia Kamat (6 hónapos BUBOR) változásának függvényében módosulhatnak. A kamat kiszámításához felhasznált referencia-kamatláb mértékének változásairól ITT tájékozódhat.

Leendő ügyfeleinknek mérlegelnie kell, hogy e kockázatok miatt a fizetendő lízingdíjrészletek összege - lízingdíjrészlet-különbözet formájában - a futamidő alatt növekedhet.

Javasoljuk természetes személy ügyfeleiknek, illetve leendő szerződő feleiknek, hogy a felelős hitelfelvételi döntéshez fontolják meg a háztartásuk teljes teherviselő képességét, vegyék figyelembe a háztartásukban élők vagyoni-jövedelmi helyzetét, eladósodottságát és a leendő adóssággal összefüggő teherviselő képességüket is. Partnereink igény szerint segítséget nyújtanak az ügyfél, illetve leendő szerződő fél teherviselő képességének felméréséhez a háztartási költségvetés-számító program használatával.

A megalapozott döntéshez segítséget nyújthat a Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ tájékoztatója az ott szereplő termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások (pl.: hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) (http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell).

*A fent leírt információ nem teljeskörű, az itt leírtak tájékoztató jellegűek, attól a Cofidis bármely kritérium alapján eltérhet, amennyiben azt a hitelbírálati folyamathoz szükségesnek ítéli meg.